Tocanita de pipote si inimi

de AndrutzaP in Pui, 15 Mai 2016 | 3874 vizualizari

 

  Despre pipote si inimi am o amintire placuta: copil fiind, bunica le punea deoparte special pentru noi. Era asa, ca o delicatesa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 4 ctei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • mix piper boabe
  • o mana patrunjel tocat
  • o tija de menta
  • 2 frunze de ceapa verde
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri bulion de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimi:

   Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor.

    Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune carnea si apoi, peste, legumele curatate si taiate dupa preferinta.

   Deaspura puneti sare (dupa gust), boabe de piper, patrunjelul,menta si 1 cana cu apa.

   Se acopera cu o foile de aluminiu si se da la cuptor, la 150 grade pentru 2h.

   Dupa cele doua ore se scoate folia de aluminiu, se adauga bulionul de rosii si cel de ardei dizolvate intr-o jumtate de cana de apa.

   Se mai da la cuptor(de data asta fara foile) pentru 1 ora.

   Cand sunt gata, se opreste focul, se pun frunzele de ceapa tocate.

   Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune vin in loc de apa (in faza initiala)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]