Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

de Bucataras in Mancaruri de post, 7 Mar 2025 | 1481 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Tocănița de năut cu legume este o rețetă simplă, gustoasă și de post, perfectă pentru un prânz sănătos și hrănitor. Plină de arome, ușor de preparat, te va cuceri prin gustul ei bun.
      Pentru această Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: năut, ceapă, ardei, roșii în sos.
       
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post
      • 2 cepe mai mari
      • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
      • 1 ardei capia galben
      • 1 ardei capia roșu
      • 1 conservă roșii în suc propriu
      • 300 ml apă
      • 1 conservă năut
      • pătrunjel proaspăt
      • boia de ardei dulce
      • sare și piper
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 30 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post:

      Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post

      Curăță și taie ceapa julien. 

      Încinge puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Pune ceapa tăiată și las-o la călit.

      Curăță și taie julien și ardeii, apoi adaugă-i în tigaie. Amestecă ușor cu o lingură și lasă totul pe foc pentru câteva minute, cât să se rumeneasca ușor legumele.

      Scurge năutul de apă și pune-l în tigaie. Amestecă din nou și lasă 2-3 minute să prindă aromă și năutul. Condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Adaugă roșiile în sos și puțină apă, cât să se formeze un sos. Amestecă toate ingredientele, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 8-10 minute. Dacă vrei și îți place, porți adăuga și mărar proaspăt.  

      După ce s-a gătit tocăniță de năut, oprește focul și îndepărtează capacul. Presară pătrunjel verde tocat și servește o porție generoasă, alături de pâine sau mămăliguță caldă.  

      Ușor, gustos și de post!

      Îți recomandăm să încerci și rețeta  Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      pe 10.04 la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Mancare de naut cu vinete