Tocanita de legume cu organe de vitel

de Andra_Constantinescu in Vita, 11 Ian 2018 | 6809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg inima, ficat, pancreas si plaman de vitel
  • 200 ml ulei
  • sare
  • 500 - 600 ml apa
  • 400 g ceapa
  • 600 g ardei curatat de cotor si seminte (ardei gras + ardei Kapia)
  • piper negru macinat
  • 800 g cartofi
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin cimbru uscat
  • 300 ml suc de rosii
  • 2-3 fire de leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu organe de vitel:

Se spala organele de vitel si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-un wok impreuna cu uleiul si o lingurita de sare si se prajesc cat sa se patrunda, adaugand si putina apa daca este necesar.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julien.

Ardeiul curatat de cotor si seminte se spala si se taie grosier.

Dupa ce s-a prajit carnea, se adauga ceapa, ardeiul, putina sare si putin piper negru macinat. Se lasa sa se caleasca pana cand ceapa devine aurie.

Intre timp, se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete.

Dupa ce s-au calit ceapa si ardeiul, se adauga cartofii, putina sare, o lingurita de boia de ardei dulce, putin cimbru uscat si 500 ml apa.

Se lasa totul sa fiarba, iar spre final se adauga sucul de rosii si leusteanul verde (spalat si tocat). Se mai clocoteste tocanita timp de 2-3 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu organe de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor cu legume si sos marinat