Tocanita de legume cu carne de porc

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 25 Noi 2019 | 2387 vizualizari

 

Pe vreme rece e numai buna o tocanita fierbinte...

 

INGREDIENTE

  • 800 g ceafa de porc
  • 4 ardei capia - 2 rosii ,2 verzi
  • 5 cepe
  • 1/4 telina medie
  • 2 linguri ulei
  • 1 zuchinni
  • 3 -4 morcovi
  • 2 foi dafin
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 150 ml vin rosu
  • 3 cutii rosii decojite cuburi - Amata
  • sare, piper, magi sectrul gustului 1 lingurita
  • cimbru 1 lingurita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu carne de porc:

Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim in ulei. Adaugam ceapa tocata; dupa vreo 3 minute punem morcovii taiati rondele si telina cuburi si tinem pe foc vreo 5 minute sa se inmoiae. Adaugam ardeii. Saram, piperam, puinem cimbru, dafinul  si Maggi, turnam vinul si fierbem cu capac pana  de patrunde carnea. Adaugam cartofii si zuchnni si fierbem mai departe sub capac. Daca mai e nevoie, mai completam cu putina apa. Cand sunt cartofii facuti aproape de tot, punem rosiile si mai fierbem vreo cateva minute. otrivim de gustul final, daca mai trebuie ceva sare.

La final servim fierbinte alaturi de muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca se doreste , la final se poate pune patrunjel vrede tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu legume in stil chinezesc