Tocăniță de iepure cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Iepure, 3 Iul 2016 | 9531 vizualizari

 

Tocanitele sunt la mare cautare tot timpul anului, asa ca de ce nu de iepure?!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 iepure
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 500 g ciuperci brune
  • 4 fire ceapă verde - doar partea albă
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 cană vin alb
  • 1 cană apă/supă
  • 1 linguriță cimbru
  • 3 linguri pastă de roșii
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de iepure cu ciuperci:

Iepurele se taie bucăți potrivite. Punem untul într-o tigaie la foc potrivit. Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte.  Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii. Se călesc în altă tigaie în uleiul de măsline până se rumenesc ușor. Când iepurele este gata se scoate pe un platou. În tigaia în care am prăjit iepurele, călim usturoiul curățat și tocat mărunt și ceapa tocată mărunt până se inmoaie. Adăugăm iepurele, cimbru, vinul alb și apa. Gătim la foc mic pentru aprox. 40-50 minute până sosul scade. Adăugăm pasta de roșii. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm ciupercile și stingem focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de iepure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar