Tocanita de galbiori

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2011 | 30687 vizualizari

 

Am gasit de cumparat ciuperci de padure.Eu sunt topita dupa ciuperci dar dupa cele de padure nu mai spun.Am cumparat galbiori,hribi si vinetele.Aici am pregatit o tocanita de galbiori.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori(ciuperci de padure)
  • 1 ceapa mare uscata
  • o lingura de untura
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori:

Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la foc mic.Am lasat ciupercile sa fiarba pana a scazut apa lasata de ele.Am mai adaugat o canita de apa calduta si am lasat sa fiarba inca cateva clocote.Am amestecat laptele cu faina si am turnat peste ciuperci.Am lasat sa fiarba pana s-a facut un sos subtire(daca este nevoie se mai poate adauga lapte) si am adaugat smantana.La sfarsit am pus piper,patrunjel verde tocat si sare daca mai este nevoie.

Se serveste de preferinta cu mamaliga.Se poate servi si ca garnitura cu o friptura de pui.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si parmezan