Tocanita de curcan cu galuste

de Sidy in Curcan, 11 Oct 2011 | 5652 vizualizari

 

O mancare gustoasa specifica zonei noastre....Gustati !

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan
  • o ceapa mare
  • pasta de ardei (gogosari)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri faina
  • ulei
  • verdeata tocata
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu galuste:

Se taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele de carne si patrunjel verde tocat( desi se spune ca patrunjelul se pune la sfirsit, eu pun 1/2 de la inceput , pt ca da un gust mai bun ). Se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa se fiarba carnea(cu capac deasupra)

Intre timp, se bat bine ouale, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Se amesteca bine de tot si daca doriti mai multe galuste, mai adaugati putina apa si faina , daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie moale.

Intr-o cratita in care ati pus apa la fiert cu o lingura de ulei si putina sare, se rup galustele cu lingura( apa trebuie sa clocoteasca)Le rasati sa fiarba 8-10 minute.

Se strecoara si apoi se tin sub un jet de apa. Galustele scurse, se pun peste tocanita de carne, dupa ce aceasta este fiarta. Daca doriti, mai puteti adauga patrunjel verde tocat, deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]