Tocana de legume

de ionela2682 in Conserve, 7 Oct 2010 | 13165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5-2kg ceapa,
  • 2 kg morcov,
  • 2 vinete mari,
  • 2 dovlecei mari,
  • 2 kg ardei,
  • pulpa de la 2 kg rosii ,
  • 1 cana orez,
  • sare si piper,
  • 1 l ulei (sau mai putin),
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se vor toca sau rade cat mai mare legumele

--se pune uleiul la incins se adauga ceapa si se caleste putin dupa care adaugam pe rand ,morcovul,ardeiul dovlecelul si vanata, si lasam pana ce se vor inmuia si vor lasa zeama

--in momentul in care sunt aproape fierte se adauga orezul inmuiat iar daca mai este nevoie 1-2 cani de apa
-lasam sa se umfle putin orezul, adaugam si pulpa de rosii si mai tinem inca putin pe foc
-pregatim borcanele dinainte si le umplem cu tocanita cat timp aceasta este fierbinte

acoperim borcanele si lasam asa pana se racesc,pentru o mai mare siguranta borcanele se vor steriliza cam 20 min din momentul in care au inceput apa sa fiarba.Astfel preparata tocanita de legume tine ani buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocană de ardei cu orez