Tiramisu reţetă cu frisca

de DIANA B in Prajituri, 6 Ian 2011 | 40412 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri fructoza - puneti zahar daca folositi
  • 64 buc piscoturi savoiardi
  • 500 ml frisca 
  • 250 g mascarpone
  • 10 "batoane" ness
  • 200 ml rom brown
  • cacao neagra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Se pregateste nessul in care se adauga romul si se da la racit.

Intr-un vas se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de fructoza (CLIO) pana se obtine o bezea, in alt vas se face o crema din cele 6 galbenusuri cu branza Mascarpone, dupa care se amesteca usor cu bezeaua. Frisca foarte rece se mixeaza bine, fara adaosuri de intaritor de frisca, doar adaugand zahar/fructoza dupa gust si se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se insiropeaza piscoturile cu ness pentru o fractiune de secunda pe ambele parti si se asaza intr-un vas yena (eu am montat totul in tava de la cuptor, deoarece am avut o cantitate generoasa de crema), se toarna jumatate din crema, se pudreaza din abundenta cu cacao, se asaza al doilea strat de piscoturi insiropate si se termina cu cealalta jumatate de crema, de asemenea pudrandu-se cu cacao.

Se da la frigider pentru cel putin 5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi si a iesit excelent), dupa care se poate consuma.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake in trei culori