Tiramisu reţetă cu alune de padure

de Zamfira in Torturi, 20 Feb 2013 | 9599 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu alune de padure

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 125 g alune de padure macinate
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml cafea ness (neindulcit)
  • 2 fiole esenta de rom
  • ornat: 100 g alune de padure macinate si jeleuri colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu alune de padure:

Tiramisu reţetă cu alune de padure

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa, deschisa la culoare, apoi adaugam treptat esenta de rom, zaharul vanilat sau o esenta de vanilie, crema mascarpone, frisca batuta tare si in final alunele de padure macinate (nu foarte marunt).

Pregatim o tava rotunda cu margine detasabila in care vom aseza primul strat de piscoturi inmuiate in cafea ness neindulcit, apoi jumatate din crema, inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea si in final crema ramasa. Lasam tortul la rece peste noapte sau minim 8 ore.

Scoatem marginea tavii si imbracam tortul in alune de padure macinate si presaram deasupra jeleuri colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

gaby_gabytza 1

21.02.2013, 09:21

deliciossssss

Lau 1

21.02.2013, 23:05

Zamfira 1

22.02.2013, 21:24

Multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]