Terina de legume cu branza

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 7746 vizualizari

 

Inspirata de "puideom" mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta terina.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 300 g telemea de vaca
  • 300 g smantana
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • fire usturoi verde
  • 3 pliculete gelatina (30 g)
  • 200 g mazare fiarta
  • patrunjel verde
  • sare si piper alb dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu branza:

Se amesteca branza rasa cu smantana si se lasa deoparte.

Se taie dovleceii rondele, se oparesc 5-6 minute in apa cu sare. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa se scurga. Morcovul se feliaza cu cutitul de curatat legume, se opareste in apa cu sare 8-9 minute. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa scurga. Mazarea se fierbe, se strecoara si se lasa sa se scurga.
Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde si ardeiul rosu. Se amesteca legumele taiate cu branza si smantana. Se adauga mazarea si se omogenizeaza compozitia. Se potriveste de sare si piper. Gelatina se prepara conform instructionilor de pe plic si dupa ce s-a racit se pune trei sferturi in compozitia de branza si legume. Intr-un vas Yena sau o tava de check tapetata cu folie alimentara se aseaza jumatate din rondelele de dovlecei si feliile de morcov. Se pune restul de gelatina peste dovlecei si se da la rece sa se inchege. Se scoate tava, se aseaza compozitia de legume si branza, se aseaza deasupra restul de rondele de dovlecei si feliile de morcov. Se da la frigider pentru cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei cu garnitura de legume