Tarta Tatin(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Noi 2010 | 8042 vizualizari

 

desertul de post :P

 

INGREDIENTE

  • 350 g foietaj cumparat(eu am folosit morarita)
  • 4 mere mari
  • 100 g zahar
  • 50 g margarina rama
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin(de post):

Merele se curata de coaja,se scot cotoarele,se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina

Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere.Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra,peste mere.

Tava se baga la cuptorul preincalzit pana se topeste zaharul si untul,se scoate tava si deasupra seaseaza foaia de aluat,apasand pe margini spre interior.

Se da tava la cuptor,la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se racoreasca putin apoi se rastoarna pe un platou!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si dulceata de gutui