Tarta sarlota

de Lau in Torturi, 29 Apr 2011 | 4371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • SARLOTA
  • 1 plic praf de sarlota cu gust de vanilie
  • 300 m llapte
  • DECOR
  • 100 g zahar
  • 5 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarlota:

BLATUL-se freaca galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,sarea pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor de jos in sus. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la racit si se taie un rotund ajutandu-ne cu o farfurie sau cu tava. Nu se arunca marginile.

Se ia o tava detasabila si se aseaza blatul care l-am taiat si cu restul care  a ramas formam marginile.

Sarlota se pregateste conform instructiunilor de pe plic, dupa care se toarna in tava si se da la rece  1 ora. Pregatim siropul de zahar ars.

Decor-topim zaharul si cand este lichid se ia de pe foc si se adauga apa. Se amesteca, dupa care se adauga iar pe foc si se lasa sa fiarba 1 minut, dupa care se toarna peste sarlota.

Se mai lasa 1 ora dupa care se poate servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe