Tarta galette cu dovlecel si cascaval

de ReteteAlina in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2020 | 2035 vizualizari

 

Aluaturi de casa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 110 gr unt la temperatura camerei
  • Sare (1 lingurita)
  • 55 ml apa
  • Umplutura :
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • Orégano sau alte ierburi aromatice, dupa preferinta
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta galette cu dovlecel si cascaval:

Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se taie solzisori si se caleste cu putin ulei pana se inmoaie.
Peste aluat se pune cascavalul taiat in cuburi mici sau dat pe razatoare, lasand libere marginile (5cm).
Peste cascaval se pune ceapa, apoi dolvlecelul spalat si taiat felii,la final se mai poate pune putin cascaval, sare, piper si orégano, dupa gust, se inveleste umplutura cu marginile.
Un ou se bate cu putina sare, se ung marginile tartei, restul de ou batut l-am pus peste dovlecei.
Tarta se da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Am decorat tarta cu cateva felii de dovlecei facute la gratar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta galette cu dovlecel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa