Tarta de orez cu dovlecei

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2010 | 4446 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 150 ml apa minerala

pentru umplutura:

  • 650 gr dovlecei
  • 1 ceapa potrivita
  • 200 gr orez
  • 200 gr carne tocata(facultativ)
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de orez cu dovlecei:

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se innabuseasca la foc mic cu capacul pus cca 7-8 min.cand s-a inmuiat ceapa punem carnea si o lasam putin ,apoi adaugam si dovleceii scursi de zeama;mai lasam pe foc cca 10 min si stingem.fierbem orezul in apa cu sare,il scurgem si il unim la compozitia de dovlecei,impreuna cu ouale,sare si piper dupa gust.

intindem foaia si o punem intr-o tava,lasand bordurile pe afara.punem compozitia si inchidem la centru.ungem cu lapte sau ou batut si dam la cuptorul preancalzit la 170° timp de 45 min cca.

servim calduta sau rece dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si branza