Tarta cu peste si porumb

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 6094 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250-300 gr faina grau
  • 50 gr unt
  • un ou
  • o jumatate ligurita sare
  • 1/3 lingurita praf copt
  • cateva linguri apa rece.

pentru umplutura:

  • o conserva ton in ulei
  • 80 gr porumb din conserva
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri pline faina grau
  • 2 cubulete branza topita
  • un ardel gras verde
  • 10-12 fire cozi ceapa verde
  • sare
  • piper
  • jumatate lingurita coaja lamaie
  • 2 -3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste si porumb:

Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam.
Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios  care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si margini ridicate pe peretii tavii.


 Coditele de ceapa verde le taiem rondele, ardeiul cubulete si le calim 3-4 minute in uleiul de masline.
Deasupra aluatului din tava asezam uniform ceapa amestecata cu ardeiul apoi tonul din conserva si terminam cu un amestec  obtinut prin baterea celor trei oua cu putina sare peste care am pus smantana, faina, cubuletele de branza, sare , piper si coaja de lamaie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la aprox 175 grade pana ce se rumeneste usor.

"Desenam" deasupra un phirania:)))) si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv baghete umplute la cuptor