Tarta cu mere

de Miha in Prajituri, 23 Iun 2009 | 6034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • sare un varf de cutit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura de mere:
  • 500 g mere
  • 50 g unt
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea si zaharul.
In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.
Inutil sa mai spun ca eu am pus totul la robot. :))

3/4 din aluat se intinde intr-o foaie de jumatate de cm grosime,dupa care se transfera in tava de tarta unsa cu unt.

Asezam,nivelam,cizelam...:)) apoi punem umplutura de mere.

Merele razuite se calesc impreuna cu untul,zaharul si scortisoara.Se lasa la racit.

Restul de aluat il intindem la aceeasi grosime si decupam diverse forme.Noi am preferat floricele :) cu care am acoperit tarta.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Cand se raceste o scoatem din tava,prin rasturnare si pudram cu zahar din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si budinca