Tarta cu ciocolata si meringue de cacao

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2010 | 4693 vizualizari

 

O tarta cu aspect deosebit si un gust fabulos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • o cana faina
  • un pachet de unt 200 gr
  • 2 ciocolate ( una cu lapte si una neagra)
  • Meringue:  
  • 3 albusuri
  • 3 linguri pline de zahar pudra
  • 2 lingurite cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si meringue de cacao:

Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza foarte bine. Luam o tava de tarta rotunda, o ungem cu unt sau punem hatie de copt si turnam compozitia noastra. Coacem la 200 grade timp de 25 de minute.

Facem meringue: Punem totul la mixer si mixam destiul de mult pana devine  o compozitie foarte groasa,verificam cu lingurita , daca nu cade din lingurita cand intoarcem e gata bezeaua noastra!

Cu zece minute inainte sa fie gata, scoatem tarta si asezam bezeaua cu aparatul special de frisca. Mai dam zece minute la cuptor cu grija sa nu ardem, se face foarte repede.

Si pofta mare la bunatate de tarta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si meringue de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]