Tarta cu caise, ricotta si vanilie

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2011 | 11678 vizualizari

 

O minunatie de arome!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 500 g caise
  • Crema:
  • 250 g ricotta
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Jeleu:
  • 2 caise coapte
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • un plic tort jelee alb Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise, ricotta si vanilie:

Se separa galbenusuri de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, adaugat treptat, se mixeaza pana isi tripleaza volulul, se albesc si zaharul este topit. Se adauga apoi cate o lingura de faina si se amesteca cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, pana s-a incorporat toata faina. Albusurile se bat spuma si se pun cate 2-3 linguri peste crema de galbenusuri, amestecand tot cu lingura de lemn foarte usor, in acelasi sens, pana se incorporeaza toata cantitatea de albusuri. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina si se toarna pandispanul. Caisele spalate si taiate felii se pun cu grija peste pandispan. Se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si se probeaza cu scobitoarea. Se scoate tava si se lasa la racit in tava.

Crema: se mixeaza ricotta cu zaharul pudra 2 minute, pana devine pufoasa, apoi se adauga esenta de vanilie. Crema se intinde peste blatul racit si se pune la frigider jumatate de ora.

Jeleu: Cele doua caise fara samburi se mixeaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Praful din plic se amesteca cu zaharul, se toarna apoi apa si piureul de caise. Se pune pe foc conform instructiunilor de pe plic si se toarna apoi peste prajitura. Se mai lasa la rece jumatate de ora. Se orneaza cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise, ricotta si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]