Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid

de Bucataras in Dulciuri, 13 Sep 2024 | 1813 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Descoperă rețeta pentru Tartă cu banane și caramel, un desert delicios și rapid de preparat, perfect pentru orice ocazie. Aromele de caramel și banane te vor cuceri de la prima gustare! Pentru această Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid, sunt necesare câteva ingrediente: banane, zahăr, unt, aluat foietaj și nuci.  

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid:
      • 4 banane
      • 1 foaie aluat foietaj
      • Caramel:
      • 200 g zahăr
      • 50 g unt
      • un praf de sare (opțional)
      • 50 g nuci pecan (opțional)
      Portii: 6
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid:

      Cum se prepara Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid

      Într-o cratiță cu fundul gros, pune zahărul la foc mediu. Poți adăuga și puțină apă pentru a ajuta zahărul să se dizolve mai uniform, dar nu este obligatoriu. Lasă zahărul să se topească fără să amesteci. Poți roti cratița ușor, dar evită să folosești o lingură la început, pentru a nu cristaliza zahărul. Zahărul se va topi și va începe să capete o culoare aurie. Ai grijă să nu-l lași să se ardă, deoarece poate deveni amar.

      Când zahărul a ajuns la o culoare chihlimbar deschis, oprește focul. Adaugă untul și amestecă rapid până se încorporează. Dacă îți place gustul, poți adăuga și un praf de sare.

      Toarnă caramelul obținut într-o formă de tartă și presară câteva nuci.

      Taie bananele în jumătăți și așază-le peste caramel, cu partea tăiată în jos.

      Așază aluatul foietaj peste banane, presand ușor și taie surplusul de aluat. Aranjează frumos marginea. Înțeapă aluatul din loc în loc.

      Pune tarta la copt, în cuptorul preîncălzit la 220 grade C, pentru 20-25 minute, în funcție de cuptor.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin tarta la temperat. Răstoarnă tarta pe un platou adânc și las-o la răcit. 

      Servește tarta alături de o cupă generoasă de înghețată. Este un desert delicios și ușor de preparat.

      Încearcă și rețeta de Tartă cu cremă de vanilie și banane, un desert delicios sau rețeta de Tarte tatin.

      Îți recomandăm și rețeta de Tartă răsturnată cu portocale.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

      ieri la 09:47

      Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

      pe 15.04 la 09:28

      Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

      pe 14.04 la 11:06

      Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

      pe 11.04 la 09:43

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      pe 10.04 la 18:06

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida