Leguma vedetă a sezonului de vară este roșia, așa că pentru azi îți propunem o tartă simplă și delicioasă cu roșii și mozzarella. Pentru Tarta Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, unt, ouă, roșii, mozzarella, busuioc.
Cum se prepara Tarta Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă:
Tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt.
Într-un bol, pune făina, untul rece tăiat cuburi, un praf de sare. Amestecă ingredientele până obții un aluat nisipos. Adaugă cele două gălbenușuri și frământă în continuare. Dacă este nevoie, poți adaugă puțină apă rece. Nu trebuie frământat excesiv, doar până se omogenizează. Dacă îl frămânți excesiv, riști să își piardă frăgezimea. Înfoliază aluatul și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Între timp, feliază roșiile mari, iar pe cele cherry taie-le în jumătăți. Feliază și mozzarella.
Scoate aluatul rece pe blatul ușor înfăinat, apoi întinde-l în strat subțire, sub formă de disc mare. Îndepărtează marginile și transferă foaia de aluat în tava de copt.
Așază feliile de roșii pe aluat, în mijloc, lăsând liberă marginea care va fi pliată. Stropește-le cu puțin ulei de măsline, apoi pune sare, piper și puțin oregano uscat. Pliază marginea aluatului spre interior, sigiland tarta. Unge aluatul cu ou bătut și presară semințe.
Coace tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de aproximativ 30 de minute.
Cu câteva minute înainte să fie gata, scoate tava din cuptor și așază feliile de mozzarella. Reintrodu tava la cuptor pentru câteva minute, până se topește ușor mozzarella.
Scoate tava din cuptor și lasă tarta puțin la temperat. Decorează cu frunze de busuioc proaspăt și savurează cu poftă o felie de tarta excelentă.