Tarta aperitiv cu masline

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2017 | 5406 vizualizari

 

O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 325 gr faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri smantana

Umplutura:

  • 500 gr branza sarata cremoasa( telemea)
  • 200 gr smantana
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 cana masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv cu masline:

Untul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se mixeaza branza cu smantana cu ouale si faina.

Aluatul se intinde pe o suprafata infainata, eu de regula, il intind direct pe foaia de copt, apoi il transfer cu tot cu pergament pe tava de copt.

Am pus deasupra umplutura, am nivelat cu o spatula si am asezat maslinele (eu le-am pus cu tot cu samburi)

Am copt tarta 40 de minute, la 200 de grade C.

Tarta se lasa la racit si apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

14.02.2017, 10:20

Simonici , e potrivita si pe gustul nostru combinatia, iar aluatul e grozav!

Xandrinne 1

19.02.2017, 13:06

RuxyRux 1

21.02.2017, 09:32

Adauga comentariu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac, leurda si branzeturi