Tarta aperitiv

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 6697 vizualizari

 

Reteta e modificata dupa una din Unica :) si e incredibil de gustoasaaa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 300 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 vf cutit sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 2 rosii
  • 4 oua
  • 2 lg unt
  • sare, piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min.

Umplutura:

Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba putin. Separat, batem ouale bine, apoi adaugam cascavalul, sunca taiata cubulete si amestecul calit, cand s-a racit. Condimentam cu sare si piper.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de 5mm si il punem in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Punem inca o bucata de hartie de copt peste aluat, umplem cu boabe de fasole/soia etc si dam la cuptor la 190-200C pana cand e coapta aproape de tot inclusiv in mijloc.

Apoi scoatem forma din cuptor, punem umplutura si dam din nou la 180C pana cand se incheaga bine, dar poate sa mai miste putin in mijloc.

TIPS-URI

1

Daca o lasam prea mult cu umplutura in cuptor o sa se usuce; nu e problema daca "face mici valuri" in mijloc pt ca oricum se va mai inchega si cand o scoatem din cuptor la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

deyutzky 1

08.01.2012, 23:59

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:41

nu-s io de-a beuturii, da' Miha, te cred pe cuvant... parca si eu siimt ca se imbina bine

mena29 1

09.01.2012, 13:08

Foarte tentanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]