Tajine,o aroma marocana.

de dicarmencitta1957 in Pui, 24 Mai 2010 | 7871 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta reteta am testat-o de pe site-ul Gustos.ro.Am adaugat ceva in plus la ea,fata de cum este reteta originala.Familia mea a fost super incantata de acest fel de mancare marocan.

 

INGREDIENTE

  • 10 pulpe superioare de pui.
  • 4 linguri de ulei de masline.
  • 3 cartofi.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 telina.
  • 1 pastarnac.
  • 1 capatana de usturoi.
  • 1 cutie rosii in suc propriu.
  • 300 gr morcovi mici congelati.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • dafin
  • tarhon.
  • 1/2 lingurita praf de curry.
  • 1/2 lingurita ghimbir ras.
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 6 curmale si optional stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine,o aroma marocana.:

Puiul trebuie tinut doua ore la marinat in urmatorul amestec:1 lingura de ulei de masline, sare, piper roz proaspat macinat, verdeturi uscate (busuioc, cimbru, dafin,tarhon), curry si ghimbir (optional).Eu am gatit in doua vase de lut.Intr-una am pus legumele si citricele(ananas si curmale) si in alt vas roman separat cele 10 bucati de pulpe superioare.Specific ca de aceea am pus si 1 cutie de rosii in suc propriu.

Dupa ce carnea de pui s-a marinat, ungeti cu o lingura de ulei de masline baza vasului de lut si adaugati in straturi felii de telina,pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa rosie, usturoi(am pus grauntele intreg de usturoi), 6 curmale, 1 cutie de bucati de ananas,peste care mai presarati din cand in cand boia de ardei dulce.

Peste vasul cu pulpele superioare de pui am pus si cele 2 linguri de suc de lamaie.Se vor baga la cuptorul deja incins si se lasa la foc mediu spre mare pentru 30 de minute si inca 45 de minute la foc mic. Am gatit separat legumele si separat carnea,dupa care le-am combinat la servire.

Pot sa va spun ca aceasta savoare marocana,a iesit un deliciu.Intr-una din farfurii sa nu va mirati,dar unul din baietii mei a dorit si paste,asa ca i-am fiert paste si am servit alaturi de legume si paste.A fost super incantat de combinatie si ne-a spus ca aceste tajine pot fi facute si cu paste.Baiatul meu care ar manca paste si pe sendvich.Incercati acest fel de mancare marocana, nu o sa va para rau este foarte buna.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine,o aroma marocana." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut cu legume si carne