Tagliatelle cu ciuperci si sos alb

de Andra_Constantinescu in Paste, 29 Oct 2015 | 3749 vizualizari

 

Va invit la o portie de paste cu ciuperci si sos alb.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea pastelor:
  • 50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • Pentru pregatirea ciupercilor:
  • o lingura ulei de masline;
  • 80 g ciuperci taiate, conservate;
  • 250 ml apa;
  • sare;
  • Pentru sos Besciamella:
  • 20 g unt;
  • 20 g faina;
  • 200 ml lapte caldut;
  • sare;
  • un varf de cutit de nucsoara.
  • In plus:
  • un fir de marar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si sos alb:

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac.

Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa.

Intr-un ibric se topeste untul, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele (treptat), sarea si nucsoara, amestecand energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama. Se toarna apoi peste ciuperci si se amesteca.

Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe un platou, apoi se pune sosul cu ciuperci si pe deasupra se presara marar verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate