Sweet Arpacas

de danona in Mancare copii, 4 Mai 2011 | 12732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g arpacas
  • 400 g branza dulce
  • 200 g stafide
  • 4 oua intregi
  • 4 mere dulci decojite
  • 1 cana lapte
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1,5 lingurite scortisoara
  • 4 linguri fructoza
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sweet Arpacas:

1. Arpacasul se curata de impuritati si se spala bine (in minim 6 ape) dupa care se pune la fiert in apa cu 1 lingurita esenta rom (la 200 g arpacas se pun de 8 ori mai multe masuri apa). Arpacasul se fierbe la foc mic, fara sa se amestece in el, timp de 40-60 min, pana cand infloreste si se sfarama usor intre degete.

2. Stafidele se clatesc sub jet de apa si se pun la inmuiat intr-un bol cu lapte.

3. Merele se decojesc si se taie cubulete de aprox. 1 cm latura. Bucatelele de mere se pun intr-o tava de iena si se presara peste ele putina scortisoara si fructoza. Se dau la cuptor pana se inmoaie.

4. Cele 4 oua se bat bine cu telul si se amesteca cu 2 linguri fructoza, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza dulce se piseaza cu o furculita si se incorporeaza treptat cu ouale batute. La amestecul de branza cu oua se adauga jumatate din cantitatea de stafide inmuiate in lapte. Toata compozitia se amesteca usor pana se omogenizeaza.

5. Intre timp s-a fiert si arpacasul. Strecuram surplusul de apa din oala si amestecam arpacasul cu 2 linguri fructoza, esenta de rom, o lingurita de scortisoara, restul de stafide inmuiate in lapte. Bucatelele de mere coapte se rastoarna peste arpacas si se amesteca usor.

Luam o tava de iena in care am copt initial merele, o ungem cu putin unt si asezam 2 straturi:
-stratul de arpacas cu mere coapte
-apoi stratul de branza dulce cu oua.

Punem budinca la cuptor pentru aproximativ 30 minute, pana se face o crusta aurie si oul se intareste.

TIPS-URI

1

se serveste felii cand e putin racita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sweet Arpacas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rudolf,renul cu nasul rosu