Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 22 Sep 2018 | 4611 vizualizari

 

Daca aveti rosii frumoase si gustoase de gradina, ca si mine, incercati aceasta supa andaluza.
Profitati caci este buna si racoritoare.
Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, sudul Spaniei. Este ca o crema groasa sau ca un piureu si conține roșii, pâine, usturoi oțet și ulei de masline.
Supa se servește rece cu oua fierte tari maruntite si cu fasii de jambon spaniol uscat.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/supa-rece-de-rosii-salmorejo-andaluzia.html

 

INGREDIENTE

  • 5 rosii coapte si frumoase - 900 g
  • 120 g de paine uscata
  • 4 linguri ulei de masline + un pic pentru decorul final
  • 2-3 linguri de otet (ideal otet de Xérès)
  • 2 catei de usturoi
  • sare groasa, piper proaspat macinat
  • boia de ardei
  • Garnitura :
  • 2 oua fierte tari
  • 2-3 felii de jambon uscat de Serrano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia):

Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa.

Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs.

Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită).

Se taie in bucati.

Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile si uleiul de masline. Mixati.

Adaugati otetul, sare si mixati din nou.

Daca vi se pare prea groasa, adaugati un pic de apa- am pus 4 linguri.

Verificati de sare, puneti piper proaspat macinat si un pic de boia de ardei.

Dati la rece cel putin 1 ora.

Inainte de a servi, decorati cu ouale fierte taiate marunt si cu fasii de jambon uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]