Sufleu de ciocolată albă

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 8361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • o lingură făină
  • două linguri amidon
  • 180 ml lapte , plus 20 ml.
  • o păstaie vanilie
  • 100 gr ciocolată albă
  • 5 albuşuri
  • o lingură zahăr + 3 linguri pentru mixat albuşurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolată albă:

Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari. Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată. Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu cei 20 ml lapte rămas şi adăugăm în laptele cu vanilie când începe să fiarbă. Amestecăm rapid cu un tel să nu facă cocoloaşe şi fierbem un minut (se va îngroşa). Fierbinte turnăm amestecul peste ciocolată şi amestecăm până la omogenizare. Acoperim şi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul şi ungem formele de sufleu cu unt si le tapetăm cu zahăr tos.

Mixăm albuşurile spumă (2+5) şi adăugăm treptat cele trei linguri de zahăr. Mixăm aproximativ 5 minute. Cand amestecul de vanilie s-a răcit, scoatem păstaia si adaugăm 1/3 din cantitatea de albuşuri spumă. Omogenizăm apoi adăugăm şi restul de albuş încorporandu-l uşor - uşor. Umplem formele şi nivelăm cu un cuţit. Le introducem în cuptorul preîncalzit pentru 10 minute la 160 de grade apoi ridicăm temperatura la 180 de grade şi mai lăsăm 10 minute.

Servim cu ingheţată , sau fără.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

roxanabucataras 1

11.05.2012, 09:15

mamaieelena 1

11.05.2012, 09:57

super arata

alinutzika 1

11.05.2012, 15:03

trebuie sa fi fost tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]