Struguri murati

de Sim0na in Muraturi, 3 Noi 2012 | 10231 vizualizari

 

Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/struguri-murati-36568.html
Multumesc Cris :-* abia astept sa-i degust!!

 

INGREDIENTE

  • 650 g struguri albi
  • 650 g struguri negri
  • ½ bucata morcov
  • ½ bucata hrean
  • seminte mustar
  • seminte coriandru
  • seminte piper
  • seminte ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 300 ml otet de vin
  • 3 linguri miere
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Struguri murati:

Am spalat si desfacut de pe ciorchide boabele de strugure, apoi le-am asezat in borcane. Eu am facut un borcan cu struguri albi, unul cu struguri negri. Deasupra strugurilor am pus rondele de morcov si bucatile de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele le-am dat intr-un clocot, apoi am oprit focul. Cand zeama s-a racit putin, am adaugat mierea, amestecand bine ptr a se topi.  Zeama am turnat-o peste strugurii din borcane. Am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca intr-o patura, pana a doua zi. Abia astept sa ii pap alaturi de o fripturica!! Mie mi-au iesit 2 borcane de 1 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

04.11.2012, 13:27

trebuie sa fie tare buni

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:03

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 22:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]