Stifado de pui

de gab_s19 in Pui, 21 Oct 2013 | 6307 vizualizari

 

Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala, taiata in bucati ceva mai mari, ca in reteta pregatita mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de pui
  • 5 cepe mijlocii
  • o cutie de rosii maruntite in suc propriu (400 ml.)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de otet
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 fire de patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stifado de pui:

Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin.
Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste aceasta se pun rosiile din conserva, apa, otetul, foile de dafin rupte in bucati mai mici, patrunjelul tocat, usturoiul maruntit, sare si piper.
In uleiul in care s-a prajit carnea, se pune ceapa si doi catei de usturoi taiati si se calesc cateva minute la foc mediu. Dupa ce acestea s-au calit, se pun in tava peste carne si celelalte ingrediente. Se acopera tava si se da la cuptor pentru o ora la 200°C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stifado de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 14:31

Rocsi 1

21.10.2013, 18:52

Ce bunatate de preparat.

laura_n 1

22.10.2013, 16:01

pffai ce bunaciune,imi ploua in gura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas