Stelute cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 5335 vizualizari

 

M-am inspirat din patratelele cu telemea, reteta postata de ala_oancea, careia ii multumesc . sunt super bune si se mananca toate odata. eu le-am facut stelute si am mai pus ceva in plus la ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 250 g telemea
  • 200 g unt
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • 1/2 lingurita boia dulce
  •  chimen

Pentru uns

  • 1 ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu telemea:

Intr-u vas incapator punem faina si peste ea se pun untul la temperatura camerei, telemeaua rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, condimentul pentru cartofi prajiti si boiaua. Se framanta un aluat care se lasa la rece 15 minute.

Se intinde pe masa infainata o foaie mai groasa din care se decupeaza formele dorite, se ung cu ou, se presara cu chimen si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ala_oancea 1

22.01.2010, 09:58

Ma bucur ca v-au placut

Bucataras, v-a fost dor de mine ? Am luat o mica pauza ... de abia mi-am revenit dupa concediu. Dar revin in forta, promit.

Bunica 1

22.01.2010, 22:48

Ala, te asteptam cu drag !

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:16

Madi, le-am facut si le-am dus la cucoanele de la biserica - s-au batut turcii la gura lor!

Habar nu am ce e acela "condiment pentru cartofi prajiti", insa le-am pus "condiment pentru pizza"!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana