Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)

de Satisfyyourcravings in Porc, 18 Sep 2017 | 3412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 grame Spatzle (Se pot inlocui cu taitei romanesti, facuti in casa + vezi Sectiunea tips)
  • 400 ml supa de legume (se poate obtine din concentrat)
  • 300 grame Bratwurst (vezi Sectiunea tips)
  • 200 ml smanatana pentru gatit
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • putin unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 grame ciuperci
  • 1 rosie mare sau 100 de grame rosii cherry
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat, tocat, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci):

Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul. 

Ciupercile si carnatii se taie felii.

Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. 

Spatzle se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se incalzeste untul si uleiul intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. 

Se adauga apoi carnatii, se prajesc pana devin usor aurii, se adauga ciupercile feliate si se gatesc pana incep sa elibereze lichid. Se adauga apoi vinul, se lasa sa se evapore cam jumatate, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga supa. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase putin. 

Se adauga spatzle, sare piper si smantana si se lasa sa fiarba cateva minute. La final, se adauga rosiile si se mai lasa 2 minute. 

Se presara patrunjel tocata deasupra si se consuma imediat. 

TIPS-URI

1

Le-am gasit la Lidl in timpul saptamanii germane

Daca ti-a placut reteta noastra "Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]