Spaghete Bolognese

de elucubratiiculinare in Spaghete, 23 Iul 2012 | 6174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mare tocată mărunt,
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt,
  • 1 morcov tocat mărunt,
  • 450 g carne vițel,
  • 3 linguri pastă tomate,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 1 conservă roșii,
  • 200 ml apă,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • o frunză de dafin,
  • 1 linguriță miere,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sare, piper,
  • 50 g unt,
  • 1 pachet spaghete,
  • frunzulițe busuioc proaspăt,
  • parmezan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese:

Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă pentru 5 minute. Adăugăm roșiile tăiate din conservă, sucul de roșii, pasta de roșii, busuiocul și oregano, vinul roșu, frunza de dafin și mierea. Amestecăm bine și fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional. Condimentăm cu sare și piper. Scoatem frunza de dafin când oprim focul. Servim fierbinte peste spaghetele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt și presărăm parmezan. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta al pomodoro