Sos de usturoi cu rosii

de Merisor in Pt. carne, 21 Sep 2017 | 11959 vizualizari

 

Acest sos de usturoi cu rosii, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.
 
Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei.

 

INGREDIENTE

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2-3 roșii de grădină, bine coapte
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • un praf piper
  • sare după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu rosii:

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă.

Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei.

Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime.

Decojim roșiile, le îndepărtăm cotoarele și le feliem in 4 sau 7.

Spălăm bine pătrunjelul, îl tocăm mai mărunt și îl trecem prin blender, împreună cu roșiile.

Amestecăm apoi pasta de roșii și pătrunjel cu usturoiul, obținând deliciosul sos de usturoi cu roșii.

Potrivim gustul cu sare și piper și dăm sosul la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.

Pentru că am trecut roșiile prin blender, sosul este ușor spumos, dar se pot adăuga roșiile tocate mărunt și atunci culoarea sosului va fi mai roșiatică, dar gustul este același.

Mie îmi place să servesc acest sos de usturoi cu roșii și cu pâine prăjită.

Trec felia de pâine prăjită pentru 2-3 secunde prin sos și o savurez cu mare poftă.

 

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

miki_a 1

24.09.2017, 09:14

E foarte bun! Mai ales cu pește copt!

mihaelar63 1

27.09.2017, 02:23

Gata !!! L-am retinut .Imi place si sunt curioasa cum influenteaza adaugarea otetului balsamic

Merisor 1

27.09.2017, 14:35

Mihaela, oțetul balsamic mai atenuează șin iuțeala usturoiului.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Sos de iaurt grecesc cu usturoi