Sos de rosii cu chiftele si paste umplute

de alinutzika in Paste, 6 Sep 2011 | 5389 vizualizari

 

O mancare foarte buna, de care sotul meu a fost incantat!

 

INGREDIENTE

  • Pt garnitura:
  • 1 punga paste umplute (eu am avut paste umplute cu feta si spanac)
  • 1 lingurita unt
  •  Pt chiftele: 
  • 1/2 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1/2 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • pesmet (o cana de cafea)
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
  • Pt. sos:
  • 300 ml bulion de casa
  •  1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare, piper
  • 2 foi dafin
  • patrunjel

Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii cu chiftele si paste umplute:

Se prepara mai intai chiftelele. Se amesteca bine toate ingredientele. Trebuie sa rezulte o compozitie destul de solida, asa incat sa putem face usor bilutele de chiftele. Daca e prea moale, mai adaugati pesmet sau paine. Se prajesc in baie de ulei sau la cuptor.

Puneti pastele la fiert in apa si putina sare.

Intre timp, preparati sosul. Puneti intr-o oala untul la topit, pe foc, iar cand e moale adaugati faina. Nu lasati untul sa se topeasca de tot si sa devina lichid, sau sa fiarba. Amestecati bine cu telul de mamaliga, ca sa nu se faca cocoloase, apoi adaugati bulionul. Condimentati.

Cand sosul e fiert pe jumatate, adaugati chiftelele si lasati-le sa se patrunda bine, aprox.. 5 minute, apoi presarati patrunjelul tocat si stingeti focul. Pastele fierte si scurse de apa se amesteca fierbinti cu untul.

Se asaza pe farfurie, iar lanaga ele se pune sosul si chiftelutele. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu chiftele si paste umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]