Sos de patrunjel

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 5152 vizualizari

Sos de patrunjel

 

Serviti alaturi de fileuri de cod sau impreuna cu sunca glazurata la cuptor ori spanac proaspat

 

INGREDIENTE

  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2-3 linguri patrunjel tocat, proaspat
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de patrunjel:

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu.

3. Adaugati patrunjelul tocat si asezonati cu sare si piper

Variante: In loc de 150 ml lapte puteti folosi 150 ml bulion de legume sau smintina subtire. In loc de patrunjel puteti pune 1-2 verdeturi proaspete amestecate si tocate

Sfat: Daca vreti un sos mai gros, urmati reteta expusa mai sus, doar ca mariti cantitatile de unt si faina la 25 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos salsa