sos de ardei cu ciuperci

de iry-gabriela in Sosuri, 25 Ian 2012 | 6194 vizualizari

 

...in general aceasta reteta se face din gogosari,dar din lipsa de gogosari este bun si cu ardei......acest sos il poti folosi si ca garnitura la fripturi dar si ca mancare pentru zilele de post peste un pilaf sau piure de cartofi!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei si rosii si verzi,
  • 400 ml ulei,
  • 400 ml otet,
  • 500 gr zahar,
  • un borcan de bulion de 400 gr,
  • 5 linguri mustar,
  • 2 kg de ciuperci,
  • sare si piper boabe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA sos de ardei cu ciuperci:

Se iau ardeii si se curata, apoi se spala si se taie fidelute.   

Intr-o oala de tuci se pune uleiul, otetul, zaharul si piperul boabe la fiert . Cand a dat in clocot se adauga ardeii si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate fierti.   

Separat se curata ciupercile si se spala si apoi se oparesc, dupa care se strecoara de apa si se taie cubulete.    Ciupercile astfel taiate se adauga peste ardei , dupa care se adauga bulionul si apoi mustarul. Se lasa la fiert pana se leaga, formandu-se ca un sos. Dupa gust se adauga sare.  

Pofta buna la sos!

Daca ti-a placut reteta noastra "sos de ardei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]