Sos bechamel

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 9643 vizualizari

 

Se serveste la orice friptura ...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 ceapa taiata in jumatate
  • 1 morcov mic, taiat felii groase
  • 1 frunza de dafin
  • 6 boabe de piper negru
  • citeva tulpini de patunjel
  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bechamel:

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie

2. strecurati amestecul intr-un borcan, pastrind laptele aromat si indepartind ceea ce ramine in sita. Topitul untul intr-o alta tigaie mica, adaugati faina si lasati sa se caleasca aproximativ 1 minut, amestecind. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele aromat, amestecind continuu compozitia

3. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot, amestecind sau batind compozitia pina cind sosul se ingroasa si devine omogen. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, amestecind mereu. Asezonati dupa gust cu sare, piper, putina nucsoara. Serviti fierbinte.

Sfat: pentru a obtine un sos mai gros urmati reteta, dar puneti cite 25 gr de unt si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ragù alla bolognese (Sos Bolognez)