Sos alb cu usturoi si nuca

de gaby_duceag in Sosuri, 14 Iun 2010 | 12306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri nuca macinata
  • patrunjel verde tocat
  • jumatate lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb cu usturoi si nuca:

Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai punem 1-2 linguri apa.

E un deliciu alaturi de peste, gratar, cartofi..

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb cu usturoi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mena29 1

17.06.2010, 23:17

Gabita si eu fac acest sos doar ca eu nu am pus niciodata nuca in el,o sa incerc si cu nuca,sigur va fi bun

Lizicat 1

03.12.2010, 23:26

Excelenta idee! Maine incerc si eu.

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:54

fain sos gaby_d

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]