Snitel din salau

de oanapl in Salau, 2 Ian 2021 | 5238 vizualizari

 

Dacă tot se spune că în seara de revelion trebuie neapărat să mănânci pește, pentru ca în Noul An să te strecori printre probleme precum peștele, m-am gândit să încerc ceva nou.Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. A ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos. Am găsit 3-4 oase în tot peștele.
 "retete festive de iarna"
 

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de șalău
  • 3 ouă
  • 50g făină de grâu
  • sare
  • piper (optional)
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din salau:

Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.

Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau pane