Skordalia

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2013 | 9478 vizualizari

 

E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, dar o traducere exacta nu e posibila, cert e, ca este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 1-2 felii de paine uscata
  • 4-5 bucati usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Skordalia:

Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si usturoiul pe care il adaugam la compozitie, punem sarea si uleiul si amestecam bine. Apa punem daca mai e nevoie cat sa devina ca un piure.

TIPS-URI

1

Puteti sa amestecati compozitia cu ajutorul unui mixer.

2

Cand turnati compozitia in vasul in care veti servi, turnati putin ulei pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Skordalia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui mediteranean - Reteta savuroasa cu care cuceresti pe orice gurmand