Sirop din caise

de Panacris in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 17046 vizualizari

 

Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri. Simplu și gustos! Am obținut 2 litri de sirop aromat.

 

INGREDIENTE

  • caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,
  • apă rece 1250 g,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • zahăr tos 1000 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din caise:

Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apa și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros. Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu. Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop. Se pune fierbitne în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lorra 1

08.07.2013, 08:51

Delicios

Panacris 1

08.07.2013, 12:44

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

Sim0na 1

08.07.2013, 13:06

Bun siropul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]