Sirop de catina

de Rocsi in Sirop / Compot, 11 Oct 2011 | 16438 vizualizari

 

Un sirop sanatos cu un continut foarte mare de vitamina C!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de catina macinata
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina:

Se culeg bobitele de catina.

Se spala sub jetul de apa si se pun intr-o sita la scurs.

Cand s-au uscat bine se dau prin masina de tocat sau prin blender.

Siropul rezultat prin macinare il trecem printr-un tifon sau printr-o sita foarte fina.

Ceea ce rezulta punem intr-un bol.

Deasupra turnam zaharul(la 1 litru sirop punem 1 kg de zahar).

Amestecam in bol mai des,pana zaharul se topeste.

Cand acesta s-a topit de tot,punem siropul in sticlute(de plastic sau de sticla,dar bine spalate inainte si scurse de apa) si il inchidem ermetic.

Dam siropul la loc cat mai rece.

Se pastreaza foarte bine daca este tinut la loc racoros .

Cand doriti sa beti din el,agitati putin sticla!

Puteti sa il serviti simplu(2,3 lingurite pe zi)sau se poate pune in ceai sau apa!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

17.10.2011, 10:59

stiu ca se mai gasea si pe piata,dar in zona de munte se gaseste in rest,dar e posibil sa fie trecut sezonul catinei

anuta22 1

18.11.2011, 08:53

aceasta reteta am afcut-o si eu,si a iesit foarte foarte bun.

Rocsi 1

18.11.2011, 10:37

ma bucur anuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]