Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2684 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 75 grame branza Feta
  • 200 grame linte Puy (din conserva)
  • 50 grame crema de branza
  • 200 grame spanac proaspat
  • 1 lingurite cumin pudra
  • 4 oua
  • 2 lipii
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • fulgi de chilli pentru servit (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.

Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat, sare si piper. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, usturoiul si ardeiul, 3 minute la foc mediu spre mare. La jumatatea timpului, se adauga cuminul. Se adauga sosul obtinut anterior, spanacul ramas rupt in bucati mici si lintea. Se amesteca frecvent pana cand spanacul s-a inmuiat. 

Cu ajutorul unei linguri, se formeaza 4 cuiburi pentru oua printre spanac. Se aseaza cate un ou in fiecare si se presara cu sare si piper. Se sfarama jumatate din cantitatea de branza Feta deasupra, se acopera cu un capac si se lasa 8-10 minute in functie de cat de gatit doriti sa fie oul. 

Lipiile se aseaza pe o tava, una langa alta si se coc 3-4 minute in cuptor, pana devin crocante. 

Se serveste cu lipiile crocante, restul de branza Feta si fulgi de chilli. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]