Scrumbie prajita cu sos de usturoi

de Dya Daniela Andrei in Peste, 26 Mar 2014 | 16498 vizualizari

 

Nu a fost in plan pentru a fi postat, astfel ca am doar o singura poza si nici asta grozava :)

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de scrumbie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul de usturoi:

  • o capatana de usturoi
  • o lingurita cu ulei de masline
  • 2 linguri cu smantana
  • cateva fire de marar verde
  • o lingurita cu suc proaspat de lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie prajita cu sos de usturoi:

Pestele, curatat, spalat bine si trecut, in prealabil, prin faina de grau, se prajeste in putin ulei, la foc potrivit. Intre timp, pregatim sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc marunt impreuna cu sarea, se paseaza bine cu uleiul de masline si se adauga sucul de lamaie. Amestecam bine si adaugam apoi smantana si mararul tocat marunt. Omogenizam sosul si il pastram la rece pana la servire. Pestele se serveste cald cu sosul de usturoi si optional, cu felii de lamaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie prajita cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]