Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

de Catalina L in Fructe de mare, 28 Ian 2017 | 10039 vizualizari

 

Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.

Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.

Scoica Saint Jacques este și simbolul pelerinilor ce vizitau altarul sfântului Iacob din Spania (Santiago de Compostela). Pelerinii purtau cu ei o cochilie și primeau pomană cât puteau lua în cochilie.

http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/01/scoici-saint-jacques-cu-usturoi-ghimbir.html

 

INGREDIENTE

  • 8 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 3 linguri de sos soia light
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia:

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie. Se curata si se toaca marunt ceapa, usturoiul.

Tocati marunt ghimbirul.  Intr-o tigaie sau wok, puneti la incalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Puneti scoicile, sarati si piperati. Le sotati, intorcandu-le de cateva ori. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan și gatiti cam 5 minute.

Serviti ca aperitiv sau in plat complet le puteti acompania cu orez natur sau taitei chinezesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu usturoi