Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)

de xana in Fructe de mare, 14 Aug 2013 | 4384 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca la reteta asta am fost mai mult fotograf. Din cand in cand sotul trece la oale si face ce stie el mai bine, scoici, pacat ca e cam rarut :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de scoici congelate
  • 3 catei de usturoi
  • coriandru verde
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato):

Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Intre timp taiem usturoiul feliute si tocam coriandrul.

Intr-o tigaie larga(cu capac) punem ulei de masline(2-3 linguri e suficient) si cand s-a incins adaugam usturoiul si coriandru si lasam pana incepe sa prinda culoare. Adaugam scoicile iar cand incep sa se deschida stropim cu vin. Amestecam putin, punem capacul si mai lasam cca 5 minute. 

Luam de pe foc, stropim cu sucul de lamaie si presuram coriandru.

TIPS-URI

1

Scoicile care nu se deschid singure in timpul prepararii, le aruncam(pot fi stricate)

2

Scoicile si fructele de mare in general nu se pot consuma de catre gravide, contin o toxina care poate afecta sistemul nervos al copilului

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici inabusite (Ameijoa á Bulhão Pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

14.08.2013, 21:25

xana 1

16.08.2013, 02:00

anysymao 1

28.09.2013, 23:00

da asa este mîncărurile potugheze sunt foarte gustoase si sănătoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]