Savarine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 12 Iun 2011 | 7293 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de lingurita praf de copt;

Pt. sirop:

  • 1 cana de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie;

Pt. decor:

  • frisca,
  • dulceata de visine.

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.

Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.

Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.

Am copt timp de 30 de minute la foc mic.

Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.

Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.

Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).

Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.

Super delicioase! Merita incercate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

alinutzika 1

26.08.2011, 23:41

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

Horia, multumesc! pentru prima incercare am fost multumita de ele, insa la decor mai am mult de lucru

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

naomy, alinutza, merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]