Sarmalute in frunze de varza

de meosiris in Porc, 28 Feb 2012 | 3810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 1,5kg carne tocata amestec vita si porc
  • 160g orez
  • 2 cepe
  • cimbru
  • sare, piper
  • 4-5 linguri bulion
  • sunca afumata
  • apa.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de varza:

Se asaza frunzele de varza in apa rece si se lasa asa pentru 2-3 ore la desarat. Se schimba apa de 2-3 ori. Se spala orezul bine in mai multe ape apoi se lasa si el aproximativ 1 ora in apa sa se umfle.
Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt apoi o amestecam cu carnea, orezul, sarea, piperul si cimbrul.
Intindem o foaie de varza, taiem nervura groasa din mijlocul ei apoi o taiem in bucati potrivite si incepem sa formam sarmalutele.

Tocam cateva frunze de varza pentru a aseza pe fundul oalei si apoi sa acoperim sarmalutele cat timp vor sta la fiert.
Dupa ce am asezat in oala un strat de varza tocata, incepem sa asezam cu grija sarmalutele iar din loc in loc asezam felii de afumatura.
Deasupra sarmalelor asezam iarasi un strat de varza tocata, putin cimbru si le acoperim de apa amestecata cu bulion.
Le punem la fiert pe foc mic cca 2 1/2 ore apoi le bagam in cuptorul preincalzit la 180C pana mai scade apa si sarmalutele se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de mamaliga si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]