Sarmale moldovenesti

de Patty in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2016 | 5489 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată
  • 2 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 3 linguri de bulion de roşii
  • 1 legatură de mărar
  • 1,5 kg de varză murata
  • suc de rosii
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • 200 gr costita afumata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale moldovenesti:

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa.

Se adauga orezul ce a fost trecut printr-un jet de apa rece si 1 lingura de bulion.

Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu.

Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un castron se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, piper macinat,mararul tocat marunt si sare dupa gust.Se amesteca bine.

Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti 2-3 frunze intregi de varza. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor suc de rosii si cateva bucati de afumatura. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati suc de rosii si cimbrul uscat. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele.

Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mic.

Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui pentru Paste cea mai simpla si delicioasa reteta